Μικροί αρχιτέκτονες

Αρχιτεκτονική για παιδιά

Χτίζοντας κάστρα στον αέρα…

“Αν έχεις κτίσει κάστρα στον αέρα, η δουλειά σου δεν πήγε χαμένη. Εκεί θα έπρεπε να είναι. Τώρα βάλε τα θεμέλια από κάτω τους”.                                         Henry David Thoreau

Ένα project αρχιτεκτονικής για παιδιά αποτελεί μια εκπαιδευτική μέθοδο με πολυαισθητηριακή κατεύθυνση. Η αρχιτεκτονική βρίσκεται παντού γύρω μας. Ξεκινάμε να  αντιλαμβανόμαστε από τις πρώτες μας ημέρες την ανάγνωση του χώρου. Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε τα πρώτα χρόνια της ζωής μας καθορίζει και το πώς στη μετέπειτα πορεία μας θα κρίνουμε και θα «μεταβολίζουμε» τον κάθε χώρο όπου θα βρεθούμε.

Στο club αρχιτεκτονικής τα παιδιά:

  • θα αναζητήσουν τις κλίμακες των τόπων: κάθισμα-δωμάτιο-σπίτι-γειτονιά-πόλη,
  • θα εκφραστούν με βάση και τον φαντασιακό τους χώρο, τον χώρο της δημιουργικότητάς τους.
  • έχοντας κατανοήσει τις ανάγκες ενός τόπου γειτονιάς-πόλης θα αρχίσουν να οραματίζονται τις καλύτερες εκδοχές τους.

Στις θεματικές μας ενότητες περιλαμβάνονται μαθήματα:

  • έμπνευσης από σημαντικούς αρχιτέκτονες
  • κατανόησης της επιστήμης της αρχιτεκτονικής μέσα και από τον κόσμο των παραμυθιών
  • κατασκευής μακέτας γνωστών έργων αρχιτεκτονικής κ.ά.

Το αποτέλεσμα του εργαστηρίου θα είναι και χειροπιαστό: μακέτα, 3D κατασκευή, blueprint, αρχιτεκτονικό σχέδιο-σκίτσο, αλλά και επικοινωνιακό αρχιτεκτονικό παιχνίδι. Τα υλικά που θα χρησιμοποιούμε σε κάθε μάθημα ποικίλουν, καθώς είναι γνωστό πως στην τέχνη αυτή πολλές φορές αφήνεσαι στο υλικό για να σε κατευθύνει. Τελικός στόχος είναι να δημιουργήσουμε τα γνωστικά θεμέλια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, για να κατασκευάσουν αύριο έναν πιο όμορφο και ολοκληρωμένο κόσμο γύρω τους.

Υπεύθυνη club: Βασιλική Κουργιαντάκη

Δευτέρα 17:00-18:30