Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις

Εάν δεν είμαι κάτοχος voucher μπορεί το παιδί μου να παρακολουθήσει το καθημερινό πρόγραμμα του ΚΔΑΠ;

Φυσικά! Στο Σχολείο Αλλιώς σας δίνουμε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το καθημερινό σας πρόγραμμα όπως εσείς επιθυμείτε, επιλέγοντας τις δραστηριότητες του ΚΔΑΠ ανάλογα με τις ανάγκες σας. Δείτε το πρόγραμμά μας και ελάτε όποιες μέρες και όποιες ώρες θέλετε. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ποιο είναι το πρόγραμμα του ΚΔΑΠ;

Δείτε το πρόγραμμά μας εδώ.

Τι είναι οι πυλώνες διαθεματικών δράσεων που βλέπω στο πρόγραμμα του ΚΔΑΠ;

Κάθε εβδομάδα ή κάθε δεκαπενθήμερο επιλέγουμε μία θεματική ενότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Το Διάστημα, Συναισθήματα, Διαφορετικότητα, Ιστορία της Μουσικής, Το Σώμα μου, Το Σχολείο που ονειρεύομαι, Παιχνίδια από όλο τον κόσμο, Ντεντέκτιβ, Ολυμπιακά Αθλήματα,  κ.ά.

Οι διαθεματικές δράσεις αφορούν δράσεις σχετικές με τη θεματική ενότητα και μπορεί να περιλαμβάνουν πολλά και ποικίλα εργαλεία μάθησης. Εικαστικά, δραματοποίηση, κινητικές δράσεις, παιχνίδια, ντιμπέιτ, προβολές βίντεο, βιωματικές δράσεις, κατασκευές, συζητήσεις…

Σκοπός μας είναι μέσα από τους πυλώνες διαθεματικών δράσεων να προσεγγίζουμε την εκάστοτε θεματική μας από όλες τις πλευρές, ώστε η γνώση να μεταφερθεί βιωματικά και να γίνει κτήμα των παιδιών που συμμετέχουν.

Πότε ξεκινάνε τα Club;

Τα Club ξεκινάνε τέλη Σεπτέμβρη με την προϋπόθεση ότι θα έχει εγγραφεί ο απαιτούμενος, κατά περίσταση, αριθμός παιδιών.