Εκπαιδευτική Ρομποτική

Ρομπότ στη υπηρεσία της επιστήμης, της τεχνολογίας και του πολιτισμού

Η εκπαιδευτική ρομποτική αποτελεί έναν καινοτόμο τομέα μάθησης, στον οποίο τα παιδιά μαθαίνουν να προσεγγίζουν τις Θετικές Επιστήμες μέσα από το παιχνίδι και τον πειραματισμό. Στόχος του club είναι να προσεγγίσει με βιωματικό και ολιστικό τρόπο έννοιες των επιστημονικών πεδίων που ορίζονται ως “STEM” (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Επίσης, να αναπτύξει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών, αλλά και δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας.

Σε κάθε συνάντηση, τα παιδιά θα δουλεύουν σε ομάδες και, υπό την καθοδήγηση έμπειρης παιδαγωγού, θα δημιουργούν ρομπότ με το υλικό της Lego Education. Σαν αποτέλεσμα, θα ανακαλύπτουν έννοιες μηχανικής και φυσικής και θα εξασκούνται σε δεξιότητες σχεδιασμού, παρατηρητικότητας και αντίληψης. Μέσω ενός κατάλληλου εκπαιδευτικού λογισμικού θα μαθαίνουν να προγραμματίζουν και να δίνουν εντολές στα ρομπότ τους, τα οποία θα καλούνται να εκτελούν διάφορες δοκιμασίες. Έτσι, θα αναπτύσσουν δεξιότητες προγραμματισμού και θα ανακαλύπτουν σταδιακά μαθηματικές έννοιες, όπως ο αλγόριθμος, οι αναλογίες, τα μοτίβα.

Μέσω της μεθόδου δοκιμή-λάθος-αναστοχασμός τα παιδιά θα κάνουν τις δημιουργίες τους να παίρνουν ζωή και να κινούνται, θα εμπλέκονται σε περιπετειώδεις αποστολές και θα βελτιώνονται όλο και περισσότερο, μαθαίνοντας να διαχειρίζονται τη ματαίωση του λάθους και να επιλύουν πρακτικά προβλήματα. Το εργαστήριο αυτό επιδιώκει να απολαύσουν τα παιδιά τη ρομποτική, μακριά από ανταγωνιστικές λογικές, μέσα σε ένα κλίμα ομαδικότητας, αποδοχής και παιχνιδιού.

Υπεύθυνη club: Ιωάννα Σεκέρογλου

Δευτέρα  17:00-28:20 (Νήπια – Β’ Δημοτικού)

Δευτέρα 18:20-19:40 (Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού)