Ισορρόπησε σαν φλαμίνγκο

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Γράφει η Έρρικα Χατζηανδρέου

flamingoΈχεις κάνει ποτέ το φλαμίνγκο; Έχεις αναρωτηθεί πώς γίνεται να ισορροπήσεις στο ένα πόδι χωρίς να κουνηθείς καθόλου;! Πώς γυμνάζεται το σώμα μέσα από την ισορροπία; Στόχος μας τα παιδιά να γίνουν φλαμίνγκο και να εκφραστούν σαν μικροί χορευτές μέσα από τη μουσική!

Στην αρχή, γνωρίσαμε με τα παιδιά τη δεξιότητα τής ισορροπίας και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αποκτήσουν ισορροπία στο σώμα τους μέσω των ασκήσεων.  Όπως είπαν τα ίδια τα παιδιά: «Καταφέραμε να κάνουμε τα φλαμίνγκο!». Δουλέψαμε την ισορροπία μέσα από ασκήσεις από όρθια θέση και χωριστήκαμε σε ζευγάρια για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τη σημασία της ομαδικότητας.

flamingo-yogaΣτη συνέχεια, τα παιδιά μέσα από την κίνηση και τη μουσική των παιχνιδιών που παίξαμε, κατάφεραν να γνωρίσουν τον συντονισμό, τον συγχρονισμό και την αντίληψη του σώματος τους.

  • Στον συγχρονισμό κατανόησαν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να κάνουν την ίδια κίνηση με τα δύο μέρη του σώματος τους στον ίδιο ακριβώς χρόνο.
  • Στον συντονισμό κατάφεραν να καταλάβουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να κάνουν διαφορετικές κινήσεις την ίδια στιγμή με αντίθετα μέρη του σώματος τους.
  • Στην αντίληψη κατάλαβαν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθούν στον χώρο που βρίσκονται και την προσοχή που πρέπει να δώσουν για να κάνουν την ίδια κίνηση στις ασκήσεις την ίδια στιγμή.

Όλοι μαζί αποφανθήκαμε ότι με τη μουσική μπορούμε να περάσουμε πιο ευχάριστα κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών και των ασκήσεων τού μαθήματος!