Σκάκι

Το σκάκι είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που επινοήθηκε για να απαιτεί από τους παίκτες του φρόνηση, πρόβλεψη και υπομονή. Βασικό χαρακτηριστικό είναι η παντελής έλλειψη του παράγοντα τύχη.  Έτσι έρχεται σε αντίθεση με τα περισσότερα παιχνίδια που βασίζονται σε αυτόν. Είναι ένα πνευματικό άθλημα, αλλά, πιστεύουμε, όχι μια ακόμα δραστηριότητα για την ανάπτυξη του ανταγωνισμού. Σκοπεύουμε μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά να μάθουν ένα σωστό τρόπο σκέψης που θα τους βοηθήσει σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Σκάκι για παιδιά 5 - 7 χρονών

Οι βασικοί κανόνες του παιχνιδιού είναι αρκετά απλοί ώστε να γίνουν σύντομα κατανοητοί από τα παιδιά. Η συχνή ενασχόληση μπορεί να επικεντρώσει την φαντασία τους στην επίλυση προβλημάτων. Μέσα από το παιχνίδι καλλιεργείται η αυτοσυγκέντρωση, η παρατήρηση και η επιμονή.

Σκάκι για παιδιά 8 - 12 χρονών

Το σκάκι θεωρείται τέχνη αλλά και επιστήμη. Σε αυτήν την ηλικία αρχίζει να παίρνει και αυτές τις μορφές. Η πρώτη συνεχίζει να αναπτύσσει την παιδική φαντασία και η δεύτερη την μνήμη και την μεθοδικότητα. Επιπλέον, το σκάκι μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα ώστε τα παιδιά να εξερευνήσουν πιο σύνθετα παιχνίδια στρατηγικής.