Το “Catwalk” είναι ένα πρότυπο εργαστήρι μόδας και ενδυματολογίας, το μοναδικό στην Ελλάδα για παιδιά προσχολικής, σχολικής, εφηβικής ηλικίας και για ενήλικες. Απαρτίζεται από μια διδακτική ομάδα έμπειρων, διακεκριμένων και καταρτισμένων επαγγελματιών (ενδυματολόγοι, στυλίστες, σχεδιαστές, fashion editors). 

Πρόκειται για ένα εναλλακτικό εκπαιδευτικό εργαστήρι που δημιουργήθηκε για να αξιοποιήσουν οι μαθητευόμενοι τη φαντασία τους σε συνδυασμό με τη γνώση, την έμπνευση, τη χαρά και τη δημιουργικότητα. Ένα εργαστήρι όπου τα παιδιά θα μάθουν για τον παγκόσμιο πολιτισμό, την ιστορία της τέχνης, την ανάγκη της οικολογικής συνείδησης, τον τρόπο που θα φροντίζουν το σώμα τους, τη διατροφή, την καλλιέργεια του πνεύματος, τάσεις και ανάγκες στις ηπείρους ανάλογα με την κουλτούρα, τις κλιματολογικές συνθήκες και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.  

Σκοπός του εργαστηρίου, είναι να αποτελέσει ένα “εκκολαπτήριο” ταλέντων, να εκπαιδεύσει τα νέα παιδιά αλλά και τους μεγάλους στις αρχές της ραπτικής (σχεδιασμός, πατρόν, υλοποίηση) και να τους διδάξει τη μεθοδικότητα και τη συνεργασία για τη διεξαγωγή μιας επίδειξης μόδας.

Ως γνήσιο fashion workshop στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς διοργανώνει σε συνεργασία με τους μαθητές μια επίδειξη μόδας. 

Στο Catwalk, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με καθημερινά υλικά ένδυσης, όπως υφάσματα, κλωστές και κορδέλες, και θα μάθουν πολλά για τον άνθρωπο και την κοινωνία μέσα από την ιστορία της ενδυμασίας και της τέχνης. Θα εκφραστούν δημιουργικά μέσα από τις κατασκευές, τα σχέδια, τη συνεργασία και την κοινωνικοποίηση.

Το πρόγραμμα βασίζεται στα γνωστικά πεδία της χρωματουργίας, του σχεδίου, της ενδυματολογίας, του πατρόν και της ραπτικής/κοπτικής. Οι βιωματικές δράσεις αναπτύσσουν δεξιότητες κίνησης και σύνθεσης για τη δημιουργία καθημερινων αντικειμενων ένδυσης.

Σκοπός του παιδικού τμήματος είναι η ελεύθερη έκφραση και έμπνευση των παιδιών, πάντα με χαρά και αγάπη, διευκολύνοντας τα στη δημιουργία δικών τους μοναδικών ενδυμάτων.

Τετάρτη 18:00-19:30

 

Στο Catwalk, οι έφηβοι θα ασχοληθούν με όλες τις εργασίες ενός σχεδιαστηρίου μόδας και θα περάσουν από όλα τα στάδια της δημιουργίας ενός ενδύματος και μιας κολεξιόν, με εφόδια τα γνωστικά πεδία που διδάσκονται στις σχολές μόδας σήμερα.

Η ενδυματολογική έκφραση των εφηβικών ηλικιών είναι πάντα ενδιαφέρουσα και στο Catwalk θα ενδυναμωθεί η αυτοπεποίθηση τους για την εμφάνισή τους και η αποδοχή του σωματότυπού τους. Σταδιακά οι έφηβοι θα απομυθοποιήσουν τα στερεότυπα ομορφιάς των μοντέλων και με σύμμαχο την έκφρασή τους θα σχεδιάσουν τα δικά τους μοναδικά ενδύματα.

Στόχος του Catwalk είναι να αποκτήσουν τα εφόδια για μια ισορροπημένη ενδυματολογική έκφραση και να πάρουν μια γευση τυχόν μελλοντικής φοίτησης σε σχολές μόδας της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Σάββατο 18:00-20:00