Οι Εικαστικές τέχνες είναι ένας μαγικός κόσμος και ένας μοναδικός τρόπος επικοινωνίας και αποτύπωσης του ψυχικού κόσμου πάνω σε ένα χαρτί. Τα παιδιά θα γνωρίσουν μια νέα διάσταση, όπου θα τους δοθεί η δυνατότητα  να διαμορφώσουν αξίες και συμπεριφορές, ενώ παράλληλα θα μπορούν εκφραστούν  ελεύθερα χωρίς να χάσουν την αυθορμητισμό τους όταν σχεδιάζουν, να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και τεχνικές, να «γνωρίσουν» τον εαυτό τους εκφράζοντας τις ιδέες τους, τις εμπειρίες τους και τα συναισθήματα τους και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν  σε συνεργασία με τους συμμαθητές τους, θέτοντας κοινούς στόχους . Με αυτό τον τρόπο ενισχύονται  οι εικαστικές εμπειρίες και οι γνώσεις τους, οι δεξιότητες και  οι ικανότητες τους, με στόχο  την ανάπτυξη σκεπτόμενων, συνειδητοποιημένων δημιουργών-θεατών.

Στην τρυφερή αυτή ηλικία τα παιδιά έχουν απίστευτη φαντασία και ένα σχέδιο εκφραστικό και αυθόρμητο. Μέσα από τα πρωτόλεια σχέδια τους και τις «μουτζούρες» προσπαθούν ενστικτωδώς να επικοινωνήσουν. Επιθυμούν να εκφράσουν τα συναισθήματα τους μέσα από τις εντάσεις και το πάχος των γραμμών, εξιστορώντας απίστευτες ιστορίες, όμορφα τοποθετημένες μέσα στο χαρτί. Τα παιδιά μέσα από τα έργα που θα δημιουργήσουν, θα καταλάβουν σιγά-σιγά ότι το μάθημα αυτό δεν είναι απλά για να απασχολούνται αλλά θα ισορροπούν μεταξύ γνώσης και δημιουργίας, έχοντας ως στόχο να έρθουν σε επαφή με έργα καλλιτεχνών, να ανακαλύψουν τεχνικές, να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και τις υφές τους, εξασκώντας τα χεράκια του, μα πάνω από όλα την φαντασία και το συναίσθημά τους.

Σάββατο 10:30-11:30

Μεγαλώνοντας  τα παιδιά, αποκτούν περισσότερες ικανότητες και  δυνατότητες , παραμένουν όμως στην όμορφη ηλικία που ζωγραφίζουν με φρεσκάδα, αυθορμητισμό και αυθεντικότητα. Δημιουργούν  τα έργα τους πιο «συνειδητά» , σε σχέση με τα πιο μικρά σε ηλικία  παιδάκια , χρησιμοποιώντας  όσα ήδη ξέρουν και ενισχύοντας τις γνώσεις τους με νέες πληροφορίες  αλλά και πολλή φαντασία και χαρά. Θα  μάθουν «παίζοντας» να προσαρμόζουν την δουλειά τους σε διαφορετικές κλίμακες, θα πειραματιστούν  με τα  χρώματα  και θα έρθουν σε επαφή με ένα κόσμο γεμάτο τονικές διαβαθμίσεις  και  χρωματικά σύνολα , μέσα πάντα από την διαδικασία του ελεύθερου πειραματισμού

Σάββατο 12:00-13:30